Lush
  • Tuoretta käsintehtyä kosmetiikkaa!
Lush

Tehokkaat luonnonvoit ja -öljyt

Murumuruvoi

Murumuruvoi tehdään murumurupalmujen (Astrocaryum Murumuru) pähkinöistä saatavasta hedelmärasvasta. Se on tehokkaasti kosteuttava, suojaava, ravitseva ja antimikrobinen raaka-aine. Murumuruvoi pystyy muodostamaan iholle tai hiuksiin suojaavan kalvon, jonka ansiosta kosteus ei pääse haihtumaan iholta. Se on myös luonnollisesti kiiltävää ja antaa iholle ja hiuksille hehkua. Murumuruvoissa on runsaasti vitamiineja ja hyödyllisiä rasvahappoja, kuten oleiinihappoa.

Murumuruvoita
Murumuruvoita

Murumurupalmut kasvavat Brasiliassa Amazonin alueella. Puut ovat paikallisille tärkeitä, sillä niiden hedelmät ovat syötäviä ja puun rungosta tehdään esimerkiksi riippumattoja.

Illipevoi

Illipevoita saadaan Malesiasta ja Borneosta illipepuiden pähkinöistä. Lushin käyttämä illipevoi saadaan metsästä kerätyistä, puista pudonneista pähkinöistä, joista jopa 50 prosenttia on rasvaa. 

Illipevoita käytetään voin korvikkeena myös ravinnossa, mutta erityisen hyödyllinen se on kosmetiikassa. Sitä on käytetty vuosisatojen ajan ihon elinvoiman ja joustavuuden palauttamisessa. Illipevoi on sheavoin kaltainen sisältämiensä välttämättömien rasvahappojen ansiosta, mutta sillä on korkeampi sulamispiste, joten se soveltuu erityisen hyvin kasvojen ihonhoitoon.

Illipevoi
Illipevoi


Kaakaovoi

Kaakaovoi on kuiva öljy ja sitä käytetään usein muiden luonnonvoiden kanssa. Se on hyvin kosteuttava ja hoitava.

Kaakaovoi on luonnon oma emulgaattori, eli se pystyy sitomaan öljyä ja vettä yhteen. Tämän vuoksi sitä käytetään paljon itsestäänsäilyvissä tuotteissa – bakteerit eivät pääse kasvamaan veden ja öljyn sidoksessa. Kaakaovoista pystytään myös tekemään saippuapohjaa.

Kaakaovoi
Kaakaovoi

Lush saa luomulaatuisen kaakaovoinsa Dominikaanisesta Tasavallasta kahdelta vastuulliselta sateenvarjo-organisaatiolta: The Organic Growers Dominican Foundationilta (FUNDOPO) ja The National Confederation of Dominican Cacao Producersilta (CONACADO), jotka huolehtivat siitä, että kaakaovoi on eettisesti ja reilusti tuotettua ympäristö ja ihmiset huomioiden.

Sheavoi eli karitevoi

Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Niin myös sheavoilla eli karitevoilla. Sitä saadaan voipuun eli karitepuun (Vitellaria paradoxa) pähkinöistä.

Sheavoi on erittäin suosittu kasvirasva kosmetiikassa, sillä se sisältää runsaasti vitamiineja ja välttämättömiä rasvahappoja, kuten A- ja E-vitamiinia, oleiinihappoa, linoleenihappoa ja alfalinoleenihappoa. Näiden ansiosta se auttaa ihosoluja uusiutumaan ja sitä voi levittää rikkinäiselle ja ärtyneellekin iholle. Se myös hoitaa, kosteuttaa, vahvistaa ja suojaa ihoa. Sheavoi sisältää luonnollista aurinkosuojaa.

Voipuun eli karitepuun pähkinöitä
Voipuun eli karitepuun pähkinöitä

Lushin sheavoi tulee naisten yhteistyötilalta Ghanasta (Ojoba Women’s Shea Cooperative), jossa työskentelevät naiset saavat luotettavan ja reilun toimeentulon sekä turvalliset työolosuhteet.

Cupuacuvoi

Cupuacuvoi on sukua kaakaolle ja sitä saadaan Amazonin sademetsistä kasvavien puiden hedelmien siemenistä. Lushin raaka-aine on peräisin villeistä, luonnossa kasvavista puista ja niiden maahan pudonneista hedelmistä.

Cupuacuvoissa on paljon antioksidantteja, jotka tuhoavat vapaita radikaaleja.  Se sisältää myös ihoa helliviä rasvahappoja, kuten oleiinihappoa jota kutsutaan myös omega 9:ksi. Voissa on täydellinen sekoitus hyödyllisiä palmitiini- ja steariinihappoja, jotka vastaavat kosmetiikassa emulgaattorina käytettävää, teollisesti tuotettua steariinihappoa – cupuacuvoi voikin imeä itseensä kosteutta, joten se on täydellinen raaka-aine kosmetiikkaan ja loistava korvike eläinperäiselle lanoliinille.

Arganöljy

Arganöljyä saadaan Marokon lounaisosissa kasvavasta Argania spinosa -puusta. Puu kasvattaa marjamaisia siemeniä, jotka se pudottaa kypsänä maahan heinä-lokakuun aikana. Nämä siemenet kerätään ja niistä puristetetaan kallisarvoista öljyä, jolla on monenlaisia käyttötarkoituksia.

Meidän arganöljymme tulee Arganeraien reservaatista Marokosta. Reservaatilla toimii erityinen naisten osuuskunta, jossa työskentelee naisia 22 kylästä. Osuuskunta mahdollistaa näille kylille ja niissä asuville perheille vakaan ja luotettavan toimeentulon. Olemme erityisesti halunneet työllistää naisia, joille ei välttämättä ole muuten töitä tarjolla. Naiset saavat työskennellä turvallisissa olosuhteissa ja saavat reilun toimeentulon - ostamamme arganöljy onkin saanut Reilun kaupan sertifikaatin.

Arganöljyä sanotaan nestemäiseksi kullaksi. Se sisältää poikkeuksellisen paljon välttämättömiä rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja sekä antioksidantteja. Arganöljyä on monipuolinen öljy: se sopii niin hiusten- kuin ihonhoitoonkin - sekä kasvoille että vartalolle. Sen sisältämät antioksidantit ehkäisevät vapaiden radikaalien aiheuttamaa vahinkoa. Sitä käytetäänkin ehkäisemään ikääntymisen merkkejä ja hoitamaan ärtynyttä tai kuivaa ihoa. Arganöljy kosteuttaa ja hoitaa ihoa tehokkaasti.

Viinirypäleensiemenöljy

Viinirypäleensiemenöljy on vaalea, tuoksuton öljy, jota käytetään paljon välittäjäöljynä aromaterapiassa. Öljy sisältää oligomeerisiä proantosyanidiinejä (OPC), jotka edistävät bakteerisolujen yhteistyötä ja estävät patogeenien kiinnittymistä. Viinirypäleensiemenöljy imeytyy ihoon helposti ilman rasvaista tunnetta, sillä sen rakenne on samankaltainen kuin ihosolujen.

Viinirypäleensiemenöljyllä on ihoa elvyttäviä ominaisuuksia ja se auttaa vaurioitunutta ihoa – sitä käytetään esimerkiksi arpien hoidossa. Se sopii myös erityisen hyvin silmänympärysiholle.

Jojobaöljy

Jojobaöljyä saadaan jojobapensaasta (Simmondsia chinensis) kylmäpuristamalla sen siemeniä. Jojobapensas pystyy kasvamaan kuivassa ja kuumassa maaperässä, ja se myös edistää maaperän hyvinvointia.

Öljy on rakeenteeltaan samankaltaista kuin ihon oma tali, joten se imeytyy erityisen hyvin ihokerrosten läpi. Näin se auttaa tasapainottamaan talin tuotantoa. Se sopii myös hyvin hiusten ja hiuspohjan hoitoon.

Mangovoi

Meidän mangovoimme tulee Euroopasta, ja sitä saadaan mangon siemenkodasta kylmäpuristamalla.

Mangovoi on täynnä vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja kuten kalsiumia, potassiumia, A-, E-, C- ja B-vitamiineja. Se on erityisen hyödyllistä hoitoa kaipaavalle, kaltoinkohdellulle tai auringon vaurioittamalle iholle.

Manteliöljy

Manteliöljyä puristetaan mantelipuun hedelmästä eli mantelista (Prunus dulcis). Lush käyttää kylmäpuristettua manteliöljyä, mikä takaa öljyn korkean laadun.

Puhdas, kylmäpuristettu manteliöljy on täynnä E-vitamiinia, joka on erityisen tarpeellista ihon ja hiusten hyvinvoinnille. Se sopii kuivalle ja herkälle iholle ja sitä voidaan käyttää kasvojen, hiusten ja vartalon ihonhoitoon. Manteliöljy imeytyy helposti ja toimii välittäjäöljynä.

Manteliöljy
Manteliöljy

Maksutavat