Lush
  • Tuoretta käsintehtyä kosmetiikkaa!

Lush

Kesäkuussa Charity Pot "Kuuluu kaikille"

Kesäkuussa Charity Pot "Kuuluu kaikille"

Suomen translaki määrää transsukupuolisen henkilön oikeudesta korjata sukupuolensa juridisesti, sekä lääketieteellisesti hoitoasetuksen myötä. Tällä hetkellä juridinen sukupuolenkorjaus vaatii ihmiseltä pitkän lääketieteellisen selvitysprosessin, jossa hän käy läpi nöyryyttäviä testejä saadakseen lääkärilausunnon siitä, että hän todella kokee sukupuolensa sellaisena, kuin hän väittää. Lisäksi häneltä vaaditaan lisääntymiskyvyttömyyttä ja täysi-ikäisyyttä. Tämänhetkinen laki loukkaa räikeästi ihmisoikeuksia. Suomi on saanut usealta kansainväliseltäkin taholta (mm. YK) huomautuksia siitä, että ihmisen pakkosterilointi on kidutusta ja ihmisoikeuksien vastaista. Samalla näemme että suomalaisilla transhenkilöillä, etenkin -nuorilla, on vakavia mielenterveysongelmia - yli 50 % transnuorista ovat ajatelleet itsensä vahingoittamista tai itsemurhaa. Meidän mielestämme tämä on kestämätön tilanne.

Lahjoitamme koko 1.6.-1.7.2017 aikana myytyjen Charity Pot -voiteiden tuoton Trasek ry:n työn tukemiseen.

Translakia ei ole uudistettu kertaakaan ja se astui voimaan jo vuonna 2002. Jo silloin ihmisoikeusjärjestöt, mukaanlukien Trasek, toivat esiin, että laki on ihmisoikeuksia loukkaava. Vaikka laki on käynyt julkisessa keskustelussa useasti ja edellinen hallituksemme oli aikeissa käsitellä lakia, sitä ei ole uudistettu ja nykyisen hallituksemme myötä on herännyt entistä suurempi turhautuminen siihen, että mitään ei tapahdu. Projekti pyrkii kaikessa yksinkertaisuudessaan muuttamaan translakia tietoisuuden nostattamisella ja suoralla poliittisella vaikuttamisella. 

Suomessa sukupuolensa korjaa juridisesti noin 400 henkilöä vuodessa (vuoden 2016 tieto). Tämän lisäksi mm. muunsukupuolisia (joilla ei ole mahdollisuutta toteuttaa heidän sukupuoltaan kunnioittavaa juridista sukupuolenkorjausta) ja ei-diagnoosin saaneita, systeemin ulkopuolelle jääviä transihmisiä on joitain satoja lisää. Ensisijainen kohderyhmämme on tietysti transihmiset. Ajatuksena on, että emme lopeta kampanjaa, ennen kuin translakiuudistus on saatu läpi, jolloin se tietysti auttaa tulevia sukupolvia ja lukemattomia ihmisiä. 

Itse kampanja kohdistuu tällä hetkellä yleisesti yhteiskunnalliseen asenteeseen, sote-alan ammattilaisiin ja heidän kykyyn kohdata transihmisiä työssään sekä tietysti viimeisenä poliittisiin vaikuttajiin. 


8.6.2017 järjestämme "elävä kirjasto" -tapahtuman yhdessä Trasekin kanssa!
Tule siis ostamaan kuivalle kesäiholle apua, kuulemaan kampanjasta - sekä kyselemään vapaaehtoisiltamme transteemasta! Toteutamme Elävä kirjasto -tyyppisen tilaisuuden, missä voit "lainata" vapaaehtoisen henkilön keskusteluun. Vapaaehtoisemme kulkevat tapahtuman aikana leimojen "transtaustainen mies", "muunsukupuolinen", "queer" ja "transfeminiininen" alla! 


Kyllä, haluan tilata Charity Pot -voiteen!

Monet yritykset tukevat keräävät itselleen hyvää nimeä antamalla murto-osan, tyypillisesti jokusen sentin jokaisesta myymästään tuotteesta hyväntekeväisyydelle. Lush päätti, että hyväntekeväisyystuotteen tulee todella olla hyväntekeväisyystuote, ja niinpä kaikki, jonka Charity Pot -voiteesta maksat – lukuunottamatta veroja – siirtyy rahastoon, jolla tuetaan erilaisia ympäristöhankkeita täällä Suomessa. Samalla saat itsellesi mahtavan kosteusvoiteen.

Voit valita kahdesta kokovaihtoehdosta:

45g – hinta 5,95e – lahjoitetaan 4,52e
240g – hinta 25,95e – lahjoitetaan 19,72e