Lush
  • Tuoretta käsintehtyä kosmetiikkaa!
Lush

Loppuvuoden Charity Pot -avustus lahjoitetaan Itämeren saariston ja saimaannorpan suojeluun!

Loppuvuoden Charity Pot -avustus lahjoitetaan Itämeren saariston ja saimaannorpan suojeluun!

Charity Pot -voide keräsi 7400 euroa hyväntekeväisyyteen! Lush päätti, että hyväntekeväisyystuotteen tulee todella olla hyväntekeväisyystuote, ja niinpä kaikki, jonka Charity Pot-voiteesta maksat – lukuunottamatta veroja – siirtyy rahastoon, jolla tuetaan erilaisia ympäristöhankkeita täällä Suomessa. Kysyimme syksyllä asiakkailtamme, kenelle loppuvuoden varat pitäisi lahjoittaa. Saimme useita ehdotuksia ja valitsimme niistä muutaman. Loppuvuoden Charity Pot --varat jaetaan seuraaville järjestöille: Pidä Saaristo Siistinä ry ja Suomen Luonnonsuojeluliiton Kalasta oikein katiskalla -kampanja.

Koko avustussumma 7400 euroa jaetaan järjestöjen kesken puoliksi, joten molemmat saavat 3700 euroa työhönsä Itämeren ja saimaannorpan suojelun puolesta.


PIDÄ SAARISTO SIISTINÄ
Suomessa käymäläjätteen päästäminen vesistöihin kiellettiin vuonna 2005. Veneessä käymäläjäte johdetaan ja varastoidaan septisäiliöön, joka tyhjennetään imutyhjennyslaitteen avulla. Näin käymäläjäte menee vedenpuhdistamoihin eikä sellaisenaan suoraan luontoon vesistöjä rehevöittämään.

Vuonna 2015 toteutettu asennekysely suomalaisten pursiseurojen ja PSS ry:n jäsenille paljasti, että edelleen 46,8 prosenttia vastanneista tyhjentää veneen käymäläjätteen mereen satunnaisesti ja 4,8 prosenttia joka toinen kerta. Lisäksi kyselyssä nousi esiin virheellinen käsitys siitä, että virtsa rehevöittäisi vesistöjä vähemmän kuin uloste.

Pidä Saaristo Siistinä ry:llä on Saaristomeren alueella yksitoista kelluvaa veneiden septisäiliöiden imutyhjennyslaitetta. Tämän lisäksi avoimessa palautteessa toivottiin lisää kelluvia imutyhjennyspisteistä lähelle isoja asutuskeskuksia. Yhdistys haluaa parantaa verkoston vastaanottokykyä erityisesti sen vuoksi, että kaikki ravinnepäästöt merialueella tulee minimoida.

Charity Pot-avustuksella siis saadaan asennettua uusi imutyhjennyslaite!


SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO

Kalasta oikein katiskalla - kampanja

Kalasta oikein katiskalla - kampanjassa valmistamme ja jaamme ilmaiseksi katiskan nielun laajemisen estäviä harjateräksestä valmistettuja nielurajoittimia.


Verkkojen lisäksi löysänieluinen katiska on uhka saimaannorpan kuutille. Vaikka löysä- ja leveänieluiset katiskat ovat kiellettyjä keskeisillä norppien esiintymisalueilla, ovat sopimusten ja asetusten vastaiset katiskat yhä yleisiä. Nielurajoitin estää katiskan nielun laajenemisen, mikä varmistaa sen, että kuutti ei pääse tunkeutumaan katiskaan ja huku.

Lisää Kalasta Oikein Katiskalla -kampanjastaLue lisää Charity Pot -voiteesta

Maksutavat